Download apps die je helpen om gezond te eten, bekijk het ideale dieet voor boven de 70 jaar en ontdek hoe je in beweging komt bij jou in de buurt.
Download apps die je helpen om gezond te eten, bekijk het ideale dieet voor boven de 70 jaar en ontdek hoe je in beweging komt bij jou in de buurt.
Handige tips voor als je minder eetlust krijgt
Neemt je eetlust af? Op de website Goedgevoedouderworden.nl vind je daarvoor een aantal handige tips. Zoals: eet op meerdere momenten door de dag heen. De website heeft ook andere adviezen en tests, om te zien of je goed bezig bent of juist wat aanpassingen moet doen.
De Eetmeter laat zien of je gezond eet
Wil je weten of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt? Houd een tijdje een eetdagboek bij. De app ‘Mijn Eetmeter’ van het Voedingscentrum laat je zien hoeveel vitaminen en mineralen je per dag binnenkrijgt.
Lees of je voldoende vitamine D binnenkrijgt
Op deze website van het Voedingscentrum lees je hoeveel vitamine D je dagelijks nodig hebt, en of het verstandig is om misschien wat extra vitamine D te nemen.
Met deze app kies je gezonder eten en drinken
Wil je gezondere keuzes maken, door bijvoorbeeld te letten op suiker, vet of zout? Of wil je zien of een product vegetarisch is? Scan of zoek een product met de Kies Ik Gezond?-app. Je bepaalt zelf waar je op wilt letten, en de app helpt je kiezen.
Wat je het beste kunt eten als je ouder dan 70 bent
Ben je ouder dan 70, dan zijn de aanbevolen hoeveelheden anders. Want je lichaam verandert ook: je krijgt kleinere spieren, minder sterke botten en meer vetweefsel. Omdat je minder spieren hebt, heb je minder energie nodig. Daarom hoef je ook wat minder te eten.
Tips bij het koken voor kwetsbare ouderen
Maak je eten klaar voor kwetsbare oudere mensen? En wil je zeker weten dat je dat op een veilige manier doet? Op deze pagina vind je adviezen.
Lees alles over de voordelen van bewegen
Wil je goede redenen om meer te bewegen? Lees dan dit artikel. Meer bewegen leidt bijvoorbeeld tot een beter humeur en sterkere botten. En het vermindert de kans op ziektes als Alzheimer.
Zo vind je sport en beweging bij jou in de buurt
Kijk op de website van je gemeente op de pagina ‘sport en vrije tijd’. Bezoek de sites van buurthuizen en welzijnsorganisaties en kijk in de lokale krant. Of vraag naar de afdeling Sport in jouw gemeente: de medewerkers daar weten precies waar je kunt sporten en bewegen.
Er bestaan ook aangepaste sporten, speciaal voor ouderen die lekker willen bewegen zonder kans op blessures. Misschien ken je ‘walking football’. Diezelfde vorm is er voor hockey, basketbal, handbal en volleybal. Voor 60-plussers zijn er ook valpreventieprogramma’s, zoals ‘In Balans’ en ‘Zeker Bewegen’ van de Judobond.
Hier vind je apps die je helpen om meer te bewegen
Op deze pagina van de GGD vind je een overzicht met apps die je echt helpen om gezond te blijven.
Je kunt ze downloaden door de links te volgen naar de AppStore van je mobiel.
Test je kennis over gezond bewegen
Weet jij hoeveel je moet bewegen om gezond te blijven? Doe nu de quiz ‘Hoeveel bewegen is gezond?’.
Zo zorg je voor voldoende beweging op je werk
Te lang zitten op je werk is ongezond. Gelukkig zijn er allerlei gratis beweegapps die je kunnen helpen om minder lang achter elkaar te zitten. Ook als je thuis werkt kun je voor voldoende beweging zorgen.